Churrot ja muut herkut
Parhaimmillaan churrot ovat tuoreina, juuri paistettuina. Niitä syödään aamiaiseksi, välipalaksi, lounaalla, illallisella tai ihan milloin vain.
Perinteisesti espanjalaiset churrot nautitaan lämpimään suklaajuomaan dippaillen tai kuuman kahvin kanssa.
Rapeat ja lämpimät churrot, jotka on pyöritelty kaneli-sokeriseoksessa, ovat täydellinen kumppani täyteläiselle ja kermaiselle suklaajuomalle.
Chocolate caliente español
Vaikka kuuma suklaa on kansainvälisesti tunnettu juoma, tämä espanjalainen versio erottuu kermaisella ja paksulla koostumuksellaan. Chocolate caliente español valmistetaan tummasta suklaasta tai kaakaojauheesta, maidosta, sokerista ja maissitärkkelyksestä. Maissitärkkelys antaa juomalle sen tyypillisen sakean rakenteen.
Mausteena espanjalaisessa suklaajuomassa voidaan käyttää maun mukaan kanelia, vaniljaa tai raastettua muskottipähkinää.
Chocolate caliente españolin tyyppistä kuumaa täyteläisen sakeaa kaakaota tarjoillaan pääasiassa jälkiruokien lisukkeena. Perinteisin yhdistelmä sisältää kupin kuumaa kaakaota ja vastapaistettuja, rapeita espanjalaisia churroja.